2013. április 4., csütörtök

Vendég poszt az új Urania EP-ről!


Mint már írtam tegnap,  levehetővé lett az új Urania! 

 facebook-os oldal szerkesztőjét kérdeztem van-e kedve írni róla! Örömmel teljesítette a kérésemet, íme: 
 

Álmosító ébredés, majd egy hosszú kávé után, kilépve az utcára arcodba eső csap. Mintha az égi létrákról lefelé, a föld felé rohangáló szorgos esőcseppek, úgy indulnak a dallam futamok az Urania – Resorrection ’EP-t indító Open Air rövidke nyitószámában. Nyugodt szívvel mondhatom, hogy Aiwass és kis csapata itt is, mint az eddigi Uránia anyagain egy újabb zenei-technikai fejlődéssel magasabbra tette a mércét! Markáns, mélyre hangolt gitárok, és basszus riffek, úgy dördülnek, mint egy 800 lóerős Dodge Charger motorja. Beindítóak, a fejeket kénytelen mód súlyos bólogatásra ingerlik. Beindító, mint ahogy a szerelőlányok alá fekszenek a Charger-nek, és tolják stonerben. Minden szám más és más, változó, de mégis összefüggő koncepció, ezáltal egységessé teszi ezt az 5 számos albumot. Van egy súlyos téma ami, mindig visszatér az Urania világában, hol kissé lágyabban, hol meg dörögve, kaparósan, mint egy Z. I. L. Ez, amolyan megkülönböztető bélyeget nyomva a banda zenei arculatára (nekem nagyon bejön, gondolatban erre indulok be az esőben, mint egy veszett prédára váró dög) és ezáltal, egyedivé teszi őket. És a legutolsó szám ˝Plutonia˝ olyan dörgés, mintha maga Odin és Zeus is erre ébredne, és már lépnek is rá a pedálokra, hogy dörögjenek azok az égi szekerek. Önmagában hamisíthatatlanul jó Stoner anyag!
Ezen az esős reggelen, az Urania – Resurrection úgy eset nekem, mint kiszáradt sivatagnak a régen várt felhőszakadás! Ébredve, magamba szívva, ereim megduzzadva, még mindig az agyamba lüktet.
Mások azt mondják „Örökké nem eshet”! Én azt mondom, ilyen hangok, dörgés mellett: Örökké Essen!
Meglepő, hogy eddig Urania-t mindig esős időben hallgattam! Illik a zene ehhez az időjáráshoz. Közben figyeled a környezeted, az emberek unalomba mászó arcát, az utcák mocskát, a rajta kopogó esőt, és a napi sodródó hús-malom lüktetését."
-by Armand-

Nincsenek megjegyzések: