2013. április 9., kedd

Armand, a Grizzly medvebarlangjában járt!

 
Medvebarlang, Vágóhíd, Sör


Meghívást, vagy inkább bebocsájtást kaptam Grizzly-ékhez, nézzek meg egy próbát! Barlang felé közeledve már a macskakövekről verődtek vissza a súlyos riffek, ami kiszűrődött a próbaterméből. A hely totálisan stoner, illik a zenéhez a lepukkant falakról máló vakolatával. A medve barlangjában szakálas színpatikus srácok, igaz először hárman, majd később a basszer (aki új tag, és black metal vonalról érkezett) is csatlakozva, az énekes ˝igazolt˝távollétében ˝így sajnos nem volt részem hallani a hegyi medve torkából előtörő üvöltést˝ instrúba ment a próba. Bizony, ez a zene nem is szólna jól szakáll nélkül! A 8-as munkacímű új szerzeményüket, amelyet eddig csak koncertek előtti beállásoknál nyomtak, úgy szólt mint az ágyú. Nagyon szuper lassú mocsok déli blues-os témákat pengettek ki a maguk hangzásában! 

 Próba szüneti kis beszélgetés és sör közben, megtudtam, hogy a zenekar 2007-2008-ban indult, amolyan örömzenélős stoner projectnek, ami a mai napig is tart. Ez az örömzenélés meg is látszik a srácokon, a próba izzott a jól kipengetett riffektől és Arian önfeledt lelkesítő, átélt arckifejezéseiből, mosolyaiból. Ő egy igazi stoner arc! A többiek más-más zenei irányokból is vannak, de ő csak stonert tol. A Grizzly első albuma a Fear My Wrath, három év alatt lett kész! Teljes mértékben és igazat adok nekik, hogy inkább csinálnak 6 jó, odavágós számot, ami 20 perc, mintsem inkább kitöltsenek egy nagy albumot unalmas, sallang töltelékekkel. Grizlly-ék nagy erőssége Oszi, az Énekkel. Oszkár (ex-Insane, Wrong Side) egy erős torkú énekes, jól fekszenek neki ezek az énektémák. Majd ment tovább a próba a közben megérkezett basszússal, 8-as, 9-es begyakorlások. A banda másik nagy erősségek a két gitáros, akik tökéletesen kiegészítik egymást, és Ármin, a dobok mögött, mint egy kalapács úgy üt, és az új srác is jó pengette az 5 húrosát. 
 
Újabb szünet, sör…sör, cigi…cigi, füst! Beszélgetés a tervekről, közeli koncert májusban, új anyag, jövőre. Közben Domi a másik gitáros visszamegy a barlangba, elkezd pengetni. Majd szól Ariannak, hogy kitalált egy új témát. Némi hallgatás után Ő is beszáll a játékba, majd Ármin is és 20-30perc alatt a szemem-fülem hallatára meg van a 10-es dögös téma. Eszemet a lelkesedés, amivel össze rakták pillanatok alatt a srácok.Már csak a medveüvöltés hiányzott róla! De nyugodjak meg, mondták a srácok „Oszi lejön egy-két próbára és már meg is vannak a dalok szövegei, ének témák”!
A látogatásom eset háromnegyed 7-től 11-ig tartott! Ez alatt az idő alatt fantasztikusan jó arcokat ismerhettem meg! Grizzly Urak, köszönöm! Egy élmény volt! Köszönöm, hogy ez este Én is kicsit Grizzly lehettem.

(By Armand, Hands Of Doom)

Nincsenek megjegyzések: