2012. május 17., csütörtök

"...álmunkban sem gondoltunk volna rá, hogy elvisszük a díjat." Ozone Mama interjú!


A Fonogram-díj 2012-es gálaestjén, az „Az Év felfedezettje” kategóriában, az Ozone Mama kapta az Arany mikrofont. Ebből az alkalomból kérdeztük meg Őket milyen, milyen élmény volt ez nekik!

"Na, hogy érzitek magatokat, sikerült már magatokhoz térni? Mert azért ez egy elég
nívós szakmai elismerés.

Nagyon boldogok vagyunk! Pár napig eltartott mire tudatosult bennünk, hogy igenis megtörténhet ilyen egy magunkfajta „garázs” zenekarral is. Végre úgy éreztük, van igazság és a kitartó munka meghozta gyümölcsét. Meg is ünnepeltük kellőképpen. Nem sokszor adódik arra példa, hogy management és kiadó nélküli zenekar vigyen el díjat hatalmas előnnyel induló tehetségek mellett.  Mi természetesen örültünk volna bárkinek, ha nyer, de ez így még inkább öröm Szerintem ez egy történelmi pillanat volt a magyar zenei életben, nem szokványos az tuti, de ideje volt már, hogy egy szokatlanul pozitív meglepetés érje a hazai zenei világot.

 Volt-e valami előjele annak, hogy díjazottak lesztek?

Azt tudtuk, hogy jelölve vagyunk, de álmunkban sem gondoltunk volna rá, hogy elvisszük a díjat. Úgy mentünk oda, hogy biztos nem mi nyerünk. Gondolhatod, milyen érzés volt, mikor a borítékból az Ozone Mamát húzták ki, mint nyertest!!!


Milyen volt a gála hangulata, hogyan fogadtak titeket, milyen élmények értek titeket?
Hatalmas élmény volt. Maga a gála egy teljesen újszerű közeg volt számunkra, de pozitív fogadtatásban volt részünk. Sok ismerőssel találkoztunk, ünnepeltünk együtt, kemény buli vette kezdetét a díjátadó után. Én inkább vegyültem kint a parkban a többiekkel, mint fent a Ballantines Afterparty-n, az nekem még kevésbé hazai pálya, celebek, színészek, sztárok, és az őket követő cicababák, stb.. A szakmai élet képviselőivel viszont remek volt találkozni, abszolút barátságos fogadtatásban részesültünk. Színes élmények voltak ezek, de összességében jó volt már egy ilyen rendezvényre nem csak ellátogatni, hanem meghívottként is jelen lenni!

Ki adta át a díjat nektek?
A tavalyi év egyik győztese, a Holdviola zenekar gitárosa, Gál Lajos és a port.hu képviselője, Szabó Judit, akiktől nyertünk is egy nagyobb volumenű hirdetési lehetőséget a díj mellé.

Kitől kaptatok dicsérő szavakat vagy gratulációkat az este folyamán?
Szinte csak azt kaptunk mindenkitől. Freshfabrik, Idoru, Suprnem, Óriás, Subscribe, Maszkura és a Tücsökraj, mindenkitől, aki szembejött az díjátadó után!!!

Mit járt még az Arany Miki mellé, és hol lesz majd, vagy vándor díj lesz a tagok között?
Hirdetési lehetőséget kaptunk a port.hu jóvoltából. A díjat időben elszállíttattuk a helyszínről ismerőseinkkel, nehogy elbitangoljon a nagy ünneplés közepette. Vándordíj lesz egyenlőre, de a próbateremben biztos nem hagyjuk.

 Mi volt közös zenekari ünneplés?
Nevetni fogsz: az esemény utáni nap egy zenekari próbával ünnepeltük, melyet persze az közös öröm és az avval járó érzékeny pillanatok jelentették.

Ezek után mik a tervek, gondolom jönnek a felkérések, lehetőségek?
Történt azóta pár dolog, valóban, de talán legnagyobb eredménye a Fonogram díjnak a youtube-on a klipünk nézettségében és a rajongóink számában mutatkozik, akik bejelöltek minket. Felkeresett pár rádió is minket, reméljük ezeket a lehetőségeket meg lehet majd kellőképp lovagolni, mielőtt még hírértékét veszítené az esemény. Belefáradtunk igazából abba, hogy mindent magunk intézzünk a zenélés mellett, de erre a feladatra találtunk egy nagyszerű személyt, akinek átadtuk a szervezői, manageri feladatokat és így talán a lehetőségek még inkább ki lesznek használva. Természetesen nem állhatunk meg, lassan indulnak a következő anyagunk felvételei, mert a lemezünk mégiscsak már lassan két éve, hogy meg jelent. A napokban már elkészült második klipünk is, valamint két koncert is van a közeljövőben, ahol az újonnan érdeklődők is láthatnak minket az eddigi rajongóink mellett. (Pecsa Music Garden május 25.; http://www.facebook.com/events/427729167250833/). Reméljük elérjük, hogy a rádió játsszák végre pár dalunkat, és a klipek esetleg bekerüljenek a zenei tévék rotációjába. Mit hoz a jövő a Fonogram díjnak köszönhetően, még nem tudjuk, de nyilván rajtunk is sok múlik. Most még nagyobb svunggal kell nekünk is dolgozni, de nekem már hatalmas dolog, hogy egy magyar rock ’n roll banda, akik eddig nem kaptak semmiféle lehetőséget most talán kicsit jobban előtérbe kerülhetnek, hozzájárulva ezzel ahhoz, hogy változzanak az idők nálunk is, szélesedjen a paletta, legyen több magyar rockzene, akár angol szöveggel, hiszen ezzel nyithatunk külföld felé . Ez véleményünk szerint csak színesítené a magyar könnyűzenei felhozatalt. A siker felé tartunk? Nem hiszem, hogy az ilyen egyszerű lenne, de fél úton vagyunk az említett cél felé: hogy változatosabb legyen a hazai szcéna, ne csak a sztárgyárok diktáljanak, ne csak egy szűk kör képviselhesse a magyar zenét, kapjon lehetőséget az is, aki sokkal lejjebbről indít, valamint kerüljön vissza az igényes rockzene a mainstreambe is."

Köszönjük a válaszokat, és gratulálunk!

Nincsenek megjegyzések: