2011. szeptember 25., vasárnap

Shapat Terror interjú



Az egri Shapat Terror nyugodt szívvel mondható, hogy országunk egyik méltán ismert és egyben elismert zenekara az egyre több „utazót” magával ragadó sivatagi poros utakról érkező Stoner Rock műfajnak! 
Most a velük készített interjúnkat olvashatjátok, ami számomra nagyon is közvetlennek, egyenesnek hat!  
Hogyan talált meg titeket ez a műfaj, hogy ezt játsszátok?
Nagyon jó a kérdés. A műfaj talált meg minket, nem mi őt. Szerintünk nem igazán lehet úgy nekiállni zenélni, hogy na én most ilyen stílust fogok/akarok játszani és akkor gyerünk! Ha valami nem őszintén jön az emberből, akkor az büdös és nagyon ritka, hogy bármi sikere is van. Az őszinteséget megérzik az emberek és szeretik.
Hogy éreztétek magatokat a július 11.-ei A38 bulin ahol is a Karma to Burn társaságában léphettetek fel?
Természetesen nagyon jól éreztük magunkat. A Karmás srácok nagyon jó fejek voltak, az egész buli nagyon pozitív volt.
Mi volt idén a legnagyobb lépés a zenekar életében?
Igazából klasszikus értelemben nem beszélhetünk előrelépésről, bár számunkra az a legnagyobb előrelépés, amikor új számok keletkeznek. Idén sikerült is írni néhányat, illetve ezen vagyunk továbbra is, így mondhatjuk, hogy ez mozdított minket legjobban előre idén. 
Hogy jött a Shapat Terror név, mit jelent igazából nektek?
Ez maradjon örök homályban. :-) Aki tudja, tudja.
Mit gondoltok a Stoner-Rock-ról mint zenei irányzat, Magyarországon lehet számolni a virágzásával?
Gergő: Igazából szerintem, ha lehet ebben az országban bármilyen virágzásról is beszélni, ez a stílus jobban pörgött az elmúlt években. Kiemelném, hogy ez az én privát véleményem. Sajnos az idei év azt a tapasztalatot mutatta, hogy egyre kevesebb embert érdekel az élő zene ebben a szcénában. Ezt a velünk kapcsolatban lévő zenekarok elmondásai alapján is kijelenthetem, asszem. 
Melyik koncert volt eddig a legemlékezetesebb a zenekar életében?
Lassan 10 éves a zenekar és igazából a szüleink előtt soha nem tudtunk játszani, nem volt semmi olyan hely, ahová eljöhettek volna. A legemlékezetesebb koncert egyértelműen a tavalyi Magyar Dal Napja, amikor is Eger fő utcáján játszhattunk, nem éppen a megszokott közönség előtt. A legjobb az egészben az, hogy sokan voltak és vették a zenét!
Mi volt a legfurcsább hely ahol felléptetek?
A legfurcsább hely az egri Egrix skate parkban, egy félcső tetején volt.
Milyen zenekarok, könyvek, események inspirálnak titeket?
Ati: Lemmytől a Fehércsíkláz :-)
Ami nekünk nagyon tetszik, hogy magyar szövegeket írtok, miért döntött a zenekar emellett?
Ez nem döntés kérdése volt. Ez így jött. Meg amúgy is: magyarok vagyunk, ezt a nyelvet beszéljük a legjobban. Egyértelmű, hogy ezen írunk szövegeket.
Ki írja általában a szövegeket?
Sohi és Gergő.
Mik a tervek a jövőre nézve? Felvételek, új számok esetleg várhatóak-e?
Mint azt előbb említettük, megy a szám írás ezerrel. Szeretnénk év végén stúdióba vonulni, ezért nagyon ráfeküdtünk az új nótákra. Idén pont ezért nem is vállal(t)unk annyi bulit
Köszönjük a válaszokat és további sok sikert és eredményes munkát kívánunk a zenekarnak! Biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó interjú a Shapat Terror-al!
Tagok:
Sohajda Péter - gitár,ének
Pálkovács Attila - gitár
Miklós Szabolcs - basszusgitár
Gál Gergely - dob

És akkor... Kedves stoneRise olvasók, felhasználók ezentúl időszakonként olvashattok majd interjúkat a méltán kedvenc műfajunkból való zenekarokkal! Figyeljétek a híreinket, itt az oldalon is és az ArcKönyves oldalunkon is, amit itt találtok: 
LET'S STONE! - stoneRat

Nincsenek megjegyzések: