2013. december 5., csütörtök

„RED ALERT = MOCSKOT A TISZTA LEPEDŐRE” / Interjú!


Mint már ajánlottuk, nemrég megjelent a hajdúszoboszlói RED ALERT zenekar első nagylemeze 'Csont Nélkül' címmel, ezzel kapcsolatban és még mással zaklattuk a fiúkat!

Mikortól kezdtetek el együtt, ebben a felállásban zenélni?
Red A. :
A Red Alert már egy régóta üzemelő banda ahol sokszor fújja a szél a szemetet jobbról balra és fordítva! 2010 év végén egy dobos váltást követően csatlakozott a csapathoz Kocsis Csabi, aki buldózerként kezdte el csapkodni a bőröket. 2011-ben nagy dírrel-dúrral befutott Hódos Csabi is, aki a hathúros citerát akasztotta a nyakába! Így négy tagúvá váltunk és elég intenzíven nyomtuk a mocskot az emberek orra alá. Ebben a felállásban nyomta a Red A. egészen ez év őszéig, amikor ismét dobos csere történt! Hamar megtaláltuk az új tagot Szeifert Feri személyében! Na, ő az akinek Svájcban sokan örülnének :) Szerintem még lefeküdni is takk jelre szokott :)

Most készül kiadásra az első lemezetek Csont Nélkül címmel. Beszélnétek egy kicsit róla? Hol készült, meddig, és hogy telt a felvétel?
Red A. :
Hol is kezdjem?
Már régóta tervezte a csapat egy új anyag rögzítését, amit sikerült ez év nyarán el is kezdeni. A felvételeket Debrecenben a Wookie Sound Stúdióban készítettük Zurbó Zoli és Hegyes Gergő vezényletével. A master nem rég ért véget és sikerült egy csinos tokban összesíteni a lemezen szereplő 8 nótát. Vegyesen sikerült összeválogatni a dalokat. A bandából mindenkinek van közte kedvence, amit szeretett volna feljátszani. Ez sikerült is. Egy dal volt csak, amit senki sem hallott addig! Ez a címadó Csont Nélkül című fergeteg volt. Ez a nóta a stúdióban született úgy, ahogy kell! A felvételek általában kicsit másnaposan, ritkán kipihenten, de mindenesetre „csont nélkül” zajlottak (sör, szendvics, kávé, cigi, stb…)! A végeredmény nekünk pont azt adta vissza, mint amit mindig is gondoltunk a Red Alertről! „RED ALERT = MOCSKOT A TISZTA LEPEDŐRE”


Hogy jött a Red Alert név, és mit jelent igazából nektek?
Red A. :
Ez egy elég régi sztori. Korábban már mindenki játszott más bandákban. Csak később csatlakoztunk egymáshoz . A Red Alert nevet egy régi gitárosunk Sinai Viktor ötölte ki. Neki volt egy pólója, amin ez a név szerepelt! Egy buli után megszólalt, hogy mi lenne, ha ez lenne! Mi meg azt mondtuk, hogy egye fene, legyen. Csak később tudatosult bennünk, hogy ez egy régi számítógépes stratégiai játék, amit világszerte ismernek! Már nem akartunk visszalépni, így megtartottuk eme becses nevet. A Red Alert magyarra fordítva vörös riasztást jelent! Ez szerintem mindenkinek egy jó bulira való felszólítás ahol a hangerő és az őrület a főszereplő! Egyszer poénból lehet, hogy fellépünk Piros Albert néven is. Ha ha. És már ahogy említettük: „RED ALERT = MOCSKOT A TISZTA LEPEDŐRE”

Ki írja a szövegeket? És miért pont a magyart választottátok?
Red A. :
A süket szövegeket? Azt vagy Peti kezdi, vagy Pepe. Minden esetre van különbség a két elme között. Amíg Peti minden csajt „megjavítana” addig Pepe a világot akarja a feje tetejére állítani! A magyar nyelv már csak azért is kell, hogy legalább legyen valami fogalmuk a népeknek arról, hogy miről is hablatyol ez a Red A. Na meg nincs szebb a mi nyelvünknél nem igaz? Az enyém például igen hosszú és érdes. Ha ha.

Milyen zenekarok, könyvek, események inspirálnak titeket?
Red A. :
Na, ez az amit lehetne vesézni napokon keresztül! Négy ember négyfelé. Peti maga az ősrock, aki a színpadon fog meghalni bugyi mérgezésben :) Ő leginkább a Slash féle flash játékot képviseli! Feri folyamatosan csatangol stílus és stílus között. Igazából minden evő. Neki a mathcore-tól a blues-on át, a doom-os vonalig minden jöhet. Csirke akinek leginkább kenyere az a bizonyos stoner rock! Ő az akinek a legmélyebb hang sem elég próbán!Sokszor azt hinné az ember, hogy a bálnákkal akar eszmét cserélni. Pepe az aki ezt az egészet egyben és külön is szereti. Vannak kiemelt irányzatok is, mint például a funky, blues, rock, punk na és persze a stoner! A zenekarra hatással van többek között a Clutch, Slash, Down, Motörhead és még sok más banda. Az inspirációkról meg maga az élet gondoskodik folyamatosan!

Hogyan talált meg titeket ez a műfaj, hogy ezt játsszátok?
Red A. :
Ez a műfaj szerintünk még mindig keres bennünket. Ha ha. Talán az lehet benne, hogy mindenki szereti a bandában a szokatlan dolgokat.

Mi volt a legfurcsább hely, ahol felléptetek?
Red A. :
Sokfele jártunk már.
Például nem is olyan rég kaptunk egy felkérést, amit becsülettel el is fogadtunk! Mikor oda értünk el kezdtük keresni a csehót. Nem akaródzott megtalálni, pedig többször is elmentünk mellette! A fene se gondolta volna, hogy egy pizzériában kell majd fellépnünk ahová jó ha 15 ember befér. Mire berendezkedtünk már a szánkig ért a pultos csaj egy az egyben. Ettől függetlenül jól éreztük magunkat és sikerült a berendezésre is vigyázni!

Most nemrég játszottatok Debrecenben Apeyékkal és a Blackhoney-val, hogy éreztétek magatokat, és hol lehet látni/hallani titeket legközelebb?
Red A. :
Ez a buli egy váratlan felkérés volt, külön örültünk és köszönjük a Blackhoney-nak, hogy ránk gondoltak a szervezéskor! Azt azért hozzáteszem, hogy  Szeifert Feri nem csak nálunk gyalázza a bőröket, hanem a Blackhoney-ban is! Így adott volt mind két bandának a közös buli. Apeyékkal is volt mit megdiskurálni mivel Makai Laci a dobosuk is régi haversrác! Szerintem nem kell tovább ecsetelni azt, hogy mekkora volt a hangulat azon az estén. A legközelebbi megmozdulásunk december 27-én, Hajdúszoboszlón a Rock Caféban fog bekövetkezni a Zorall csapata előtt ahova mindenkit várunk!

Kedvenc színetek?
Red A. :
Komolyan kérdezed?
POKOL VÖRÖS

- Köszönjük! - 


Tagok:
RED ALERT
Jenei Peti: Gitár
Hódos (Csirke) Csabi: Gitár
Szeifert Feri: Dobok
Petrusz (Pepe) Laci: Basszus és ének
Infók:


Nincsenek megjegyzések: