2013. november 9., szombat

Friss beszélgetés Apeyval, az Apey & The Pea további terveiről!


December 13-án újra elgurulnak borsók,  Pesten az R33 színpadán!

Áron „Apey” András vezette APEY THE PEA zenekar háza tájáról mostanában egyre több füstjelzés érkezik… Idén kiadták a ’DELVIL’S NECTAR’ albumot, sikeres lemezbemutató bulit tartottak a Showbarlangban, egyre többet turnéznak vidéken is, Gumizsiráf-díjátadó, nemsokára elkészül az új klip a Nazareth című számra, szóval van minden, mint a zsibin. 
Ezekről, New York-ról, sikerekről, további tervekről mesél nekünk most Apey

Hogy éreztétek magatokat a SHAPAT TERRORral a Godzsuban, ahol elég sokan nem jutottak be, és mit szóltatok a Gumizsiráf-díjátadóhoz?
A Gozsdu-s buli konkrétan nagyon meglepő volt, mert az utóbbi időben egyértelműen éreztük szerintem, hogy valami történik, de aki ott volt az látta is. De rövidre fogva, nagyon sok erőt adott ez most nekünk, hogy ennyien lejöttek és együtt akartak bulizni velünk, de szar is, mert legalább ötven ember fent állt és a kivetítőről nézte a bulit, a teltház miatt. Rohadt genya teltház. A Gumicsirkére némileg számítottunk (nevet), de nem hittük. Meglepő volt, de kurva jó érzés tudni, hogy ennyi mindenki vette a fáradtságot és ránk kattintottak, állat!  

Milyennek találtátok a vidéki koncertek hangulatát és a közönség fogadtatását? 
Itt sem nagyon tudok negatív dolgokat mondani, mint ahogy az szokás, teljesen pozitív és szintén kurvára meglepő volt minden egyes vidéki bulink eddig mert mindenhol rengetegen voltak és prémium hangulat, jó fej klasszik metál szerető arcok. De sajnos továbbra sem O2 Aréna és Four Seasons, mondjuk London is valamilyen szintén vidék, talán az is, az egyetlen buli, ami nem volt az igazi... De volt már rosszabb is. 

Mikorra várható a Nazareth klippremiere, és hogy telt a forgatás? 
A forgatás krézi volt, fárasztó volt, és egyben izgalmas. Kurva gyorsan meglettünk a dolgokkal nagyjából egy nap alatt forgattuk le az egészet, a klipet Balogh Botond rendezi amúgy. A stáb óriási volt, mindenki nagyon profin és gyorsan végezte a dolgát, mi meg egyszerűen geci jól néztünk ki, és szinte "grammy nominated" színészi teljesítménnyel. Tervek szerint úgy kb. december környékén lesz kint, de nem szeretnék pontoskodni, mert manapság sosem tudhatom.

Elégedettek vagytok az új lemez visszajelzésivel? Hallottunk valami New York-i megkeresésről?
Bőven. Június óta a lemezt nagyjából meghallgatták ötvenezren, nagyon jók a visszajelzések és a kisugárzás bla, bla, bla... Büszkék vagyunk a nektárra, és talán mindhármunk pályafutása során ez a legjelentősebb mű, így nyilván, elmondhatatlanul jól esik az, hogy ennyi ember így értékeli, óriási. Igen, egy amerikai úr keresett meg minket,  - sajnos nem nő - pont akkor, amikor kint voltunk Londonban. Olyan szar kiadóknál dolgozott, mint a Nuclear Blast, Releapse, Century Media, bla, bla... Ő amúgy a KEN MODE szintén metál trio managere is egyben. Lényeg, hogy felajánlotta, dolgozna velünk, így most ez van. Több amerikai meg, internacionálé, nem tudom oldalon fog megjelenni az, hogy: vagyunk, meg hogy akkor lennének ezek a riffek. Aztán meglátjuk. Mindenesetre nem egy szar lehetőség, rengeteg lépcsőfok van még amit meg kell másznunk, de majd látjuk.

És miután itt az év vége, új kezdés, stb., nektek van valami terv vagy fogadalomtétel jövőre nézve?
Van, egy még sokkal jobb lemez, 3 hónapja kezdtük el írni az új anyagot, elég kegyetlen lesz, blah, úgyhogy most februárig ez, aztán lemezfelvétel, bekapcsoljuk a pirítóst június, július környékén kint is lehet.

Köszönjük Apeynak!

Infók:



A December 13-i  buli  Eseménye, ami egyben SzülinApey Buli is lesz!
Osszátok, gyertek!

További koncertdátumok:
11.22 Vienna (A)
11.29 Debrecen (HU) Dharma Klub
12.14 Pécs (HU)

Nincsenek megjegyzések: