2013. június 30., vasárnap

Új anyag és Riport! Stoneblade - True Stories '13


Jó úgy visszatérni a nyaralásból, hogy egy olyan új album vár, mint a veszprémi Stoneblade, "True Stories" című anyaga. Nemegyszer volt már alkalmam látni és hallani őket élőben, így nagyon kíváncsi voltam, hogy azt a nyers erőt ez az album visszaadja-e majd. Sikerült!
Fülbeszúrós, pattogó szikrák, száraz, kenésmentes StonerMetál!

Pár mondatban megkérdeztük őket is, mit szólnak az új albumhoz. Köszönjük a válaszokat Szakinak!
Íme:

Hol rögzítettétek ezt az anyagot és meddig tartott?

Az anyagot a zirci stúdióban vettük fel az egyik jó barátunk közreműködésével. Ha mindent beleszámolok, akkor kb 1,5 év alatt került fel az anyag elejétől a végéig.

Voltak bizonyos nehézségek ahogy hallottuk, mik voltak ezek?
Kezdjük ott, hogy miért tartott ilyen sokáig felvenni az anyagot. Amikor 2011 őszén lerögzítettük a dobot, akkor az akkori dobosunk bejelentette, hogy nem tudja tovább velünk folytatni a Stoneblade-t. Ott voltunk a felvételek közben és dobos nélkül maradtunk. Közben pedig lekötött bulijainkra kellett beugró dobost kellett keresni. Megtaláltuk 'Makk'-ot, aki jelenleg is nálunk üt-ver. Fél év sitty-sutty kiesett a felvételekből. 2012 elején Makk felkészülve ült már be a stúdióba. Igazából onnan kezdődik az egész rögzítés. Dolgozó emberek vagyunk, így az időpontokat is nehezen tudtuk lekötni. Mire elkészült megizzadtunk, de a jogvédelmi iroda is majdnem 3 hónapot csücsült az anyagon. Hogy miért? Nem tudom felfogni...

Miért pont a „True Stories” címet adtátok a lemeznek?
A szövegek miatt. Mi írtuk, rólunk szólnak, nem csalás, nem ámítás. Az életünk egy-egy szakaszát mondja el úgy, hogy más is ráláthasson bizonyos dolgokra. Konkrét esetek és abból folyó tanulság az egész. Egy igaz történet!

Elérhető lesz majd az anyag „ fizikális” formátumba is?
Igen, bár az időpontot még nem tudnám megmondani. Mivel a jogvédelmi iroda a mai napig húzza az ügyünket, így a gyártást sem tudjuk elkezdeni. A lemezt letölthetővé tettük, kicsit rontottunk a minőségen, de lesz majd kiváló minőségű letölthetőség is annak, aki támogatni akarja a Stoneblade-t.

Infók:
https://www.facebook.com/Stoneblade
http://www.stoneblademusic.com
http://www.myspace.com/stoneblademusic
http://www.hotdog.hu/stoneblade


Előző Riport itt!



Nincsenek megjegyzések: