2012. augusztus 16., csütörtök

Stinker ajánló: Buffalo-Los Dias Lentos


2002-ben Claudio Filadoro távozott a Los Natas-ból és új projektet hozott létre Bufallo néven. A debütáló albumuk, a "Hurricane Season" 2003-ban készült el, és bekerült a 100 legjobb album közé, az akkor még működő amerikai Stoner Rock oldalon. 2004 folyamán az Astroqueen zenekarral közösen jelent meg második lemezük, Astroqueen vs. Buffalo címen. 2005-ben kiadták, Karma című anyagukat. 2007-es, Argentín és Chilei turnén kezdték el írni a negyedik albumot, amit 2008 végén jelent meg „30 Days of Night” néven és idén ősszel jelent meg utolsó a sorban, a Los Dias Lentos.
A fentiekből kiderül, nem egy fiatal csapatról van szó, ami hallatszik is a lemezen. Nincs, túlbonyolítva semmi, a kevesebb néha több elvét követik, Stoner rock n' roll a javából! 
Úgy húz a lemez, mint egy úthenger. A hangzás is rendben van, a torzított bőgő jó dinamikát és koszt ad az egésznek, a dob is kellő keménységgel szól és a mocskosan recsegő torzított gitárban sincs hiány a dalokban. 
Spanyol nyelven prezentálják a mondanivalójukat, ami nem zavaró, az ének annyira dallamos amennyire egy tequila áztatta hang, képes. Hárman alkotnak a srácok, Pastor: ének és gitár, Xon: bass és ének, Leandro: dob és percussion. Az külön momentuma a dolognak, hogy szeretik a Ford Taunusokat és ezért akkor sem írtam volna, hogy rossz, amit csinálnak, ha az. Természetesen nem vagyok korrumpálható. 
Stinker



Infók:  
Facebook/Buffalo

Nincsenek megjegyzések: