2011. június 28., kedd

Családias volt a Queens Of the Stone Age Tribute est! Mappa Club 06.24.


Személy szerint nekem kétszeresen is fontos volt ez a buli hiszen nem csak hallgatóságnak mentem hanem elsőnek debütáltunk a saját csapatunkkal a Dűnével!
Nehéz elégszer megköszönni az a segítséget amit a szervező csapattól kaptunk, nagyon családias kis légkör alakult ki már az elején!
Nem sokkal 20-óra után kezdtünk a Dűnével ami a mikrofonok beállítás miatt húzódott el. Beállásara nem sok időn maradt, de érezhetően a színpadról nézve ez senkit sem zavart, mert élvezetesen telt az a kb. 40perc nekik és nekünk is!
Utánunk a KILIAN „Boszorkány égetése” következett akik a saját repesztős hangzásukkal levették a fejünket.

Azután a Piszkos Fredként cigiző-vokálozó szólógitárossal lépet színpadra a BURNING FULL THROTTLE akik a dupla SG szimmetriával és saját dobogtató számaikkal csaptak le minket. A basszusos-énekesnek sikerül jó kis karcosra építeni Josh hangszínét, és egy még tökösebb verzióba átvinni a Qotsa számokat!

A SPACEDUST teleszórta szemünket, fülünket sajátos stílusával amit nem gátolt meg az sem, hogy még Qotsa számokat is „kellett” játszani. Jó színpadképpel és fasza hangzással álltak ki a fiuk!

A BARBEARS-t még nem volt szerencsém látni eddig de be kell vallanom, (és ezzel remélhetőleg nem sértek meg senkit) mint közönségnek ők tetszettek a legjobban. Spiritual Beggars és Clutch gyurmából, de még is egyedi egységben játszottak! A sapka alá rejtett szólógitáros és az énekes Rozsomák-Borostás fémhajlító hangja, a ritmusszekció pontossága, mind rutinos, laza zenét adott vissza.

A végé az utolsó banda az EVERFLOW volt mai nekem azért is volt öröm mert Alice in Chains számokat játszó bandáról van szó. És nem is rosszul! A két Queens szám mellett hallhattunk egy saját számot (a Jég címmel) is aminek stílusa egyből érezhető a srácok játékából! Külön szép, hogy Ők, Szegedről érkezve tették tiszteletüket nekünk!
Szóval ez az írás kevésbé adja vissza az este, és közösség hangulatát de reméljük sikerül valamelyest kitölteni az az űrt amit a Queens of the Stone Age elmaradt koncertje okozott! Valahol még örülök is neki mert ez az este lehet nem is jött volna ilyen jól össze!
Köszi Josh!

További beszámoló:

StonerBlog


Nincsenek megjegyzések: