2016. augusztus 11., csütörtök

08.25. A38. The Trousers és Dungaree koncert!

 The Trousers és Dungaree koncert az A38 hajó teraszán!
 
A hazai rock színtér két közkedvelt csapata, a Trousers és a Dungaree koncertjének ad otthont az A38 hajó terasza augusztus 25-én, csütörtökön. Mindkét zenekar sikeres időszakot tudhat maga mögött, a Trousers tavaly megjelent negyedik nagylemezével robbantott nagyot, míg a stoner és a grunge elemeit ötvöző szegedi kantáros nadrágosok két népszerű EP után a közeljövőben jelentkeznek első nagylemezükkel. A Rolling Stones, az Iggy & The Stooges, és a Led Zeppelin ősi erejét, és a Hellacopters, vagy a Black Rebel Motorcycle Club fémjelezte modern garázsrock sajátosságait ötvöző fővárosi csapat 10 éves pályafutása alatt 4 nagylemezt adott ki, melyek közül kettő Fonogram jelölést kapott. A 2013-as 'Freakbeat'-en nem más vendégeskedett, mint az egykori Hellacopters, jelenleg Imperial State Electric vezér, Nicke Andersson. Legutóbbi nagylemezük, a 'Mother Of Illusion' is maximálisan elnyerte mind a hazai, mind a külföldi könnyűzenei szakma elismerését. Legutóbbi klipjük, a Sonic Desert júniusban jelent meg. A zenekar külföldön is rendszeresen megmutatja magát, nemrégiben a Monarchy Madness névre keresztelt Közép-európai miniturnén vettek részt a cseh Degradace és az osztrák Reverend Backflash társaságában, de koncerteztek már többek között Belgiumban, Dániában, Németországban, Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában, Romániában és Szerbiában is.


A szegedi fiatalok alkotta stoner rock és grunge vonalon mozgó Dungaree óriásit robbantott a 2014-ben megjelent ’Climb Out Of The River’ című EP-jével, szinte azonnal felfigyelt a csapatra az egész ország. Népszerűségük a második, ’Final Yell’ című kislemeznél sem csökkent, amin szintén csak emelt a nem sokkal később megjelent első klipjük is. Az augusztus végi koncert szintén egy mérföldkő lesz a srácok életében, hiszen először mutatják be ’Bipolar World’ című nagylemezüket. A koncertet követően országos és a határokon átívelő klubturnén vesz részt a 2015-ös Wacken Metal Battle magyarországi döntőjébe került zenekar.


A fentiek alapján egy kihagyhatatlan este vár minden rockzene rajongóra. A38 hajó, augusztus 25, csütörtök, a nadrágos páros, Trousers és Dungaree.
Esemény:


Nincsenek megjegyzések: