2016. június 10., péntek

Újra Alpárfeszt! 3 nap, több mint 30 zenekar!


2016 július 7-9. között kerül újra megrendezésre a baráti összejövetelként indult, tiszaalpári Alpárfeszt!

Ezúttal is változatos zenei kínálattal vár mindenkit az idei fesztivál, ahol mindenki megtalálhatja a maga kedvenc stílusát, hiszen lesz rock, blues, metal, stoner, doom, stb., mindez hazai és egy külföldi csapat előadásában! Kedvcsinálóként pár név a kínálatból: Fish!, Angertea, Warchief Band, Don Gatto, Let The Cigar Die, Northern Revival, Vendetta Inc., Barbears, The Void, Dungaree, Burning Full Throttle.

A főszervezőt, Sánta Zolát is megkérdeztük pár hasznos információról az eseménnyel kapcsolatban!

Hogyan született a gondolat, hogy Tiszaalpárra fesztivált szervezz?
Az egész fesztivál dolog 3 éve kezdődött. Tiszaalpáron egy sörözőt üzemeltettem, ahová koncerteket szerveztem. Érkeztek hozzánk mindenhonnan fellépők és zenekedvelők. A helyi társaság adott volt, ők mindenben támogatnak minket mind a mai napig. Ennek köszönhetően egy tiszakécskei és zömmel tiszaalpári baráti társaság kezdeményezése alapján indult az egész. Azóta is igyekszünk öregbíteni ezt a hagyományt szervezőtársaimmal. (IKK ,Let The Cigar Die tagok és a haverok)

Kik csatlakoztak még, hogy az esemény másodjára is létrejöjjön!
Igazából ez már a harmadik alakalom, csak az első még egész kicsiny, egynapos rendezvény volt. A tavalyi másodikat már többnaposra csináltuk, az idei pedig csütörtöktől szombatig tart majd. Nagyon sokan támogatnak minket szerencsére, mint például Tiszaalpár Önkormányzata, a kecskeméti E-zene Hangszerbolt, a szegedi Our Sound Recording Studio, a Pécsi Sörgyár, a tiszakécskei Bakó Studio, a Kis Bakter Söröző és a stoneRise Portal. Ezen belül nagyon sok helyi civil segíti fesztiválunk megrendezését, és ezt ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek!

Milyen programok várhatóak a koncertek mellett?
Első a jó, minőségi underground zene. A sok-sok koncert kitölti a fesztivál minden egyes napját, de tervezünk még egyéb programokat is. Ha a magyar csapat bejut az EB döntőbe, azt is kivetítjük…Mellesleg lesz zenekarok közötti kiskapus focibajnokság.

Milyen szálláslehetőség várja a látogatókat?
Sátorozási lehetőséget biztosítunk a helyszínen. Fürdési, mosakodási lehetőséget szintén. De hamarosan nyaralók, és egyéb hétvégi házak között is lehet majd szemezgetni, a fesztivál közösségi portálos eseményénél.

További tudnivalókért csatlakozz az Alpárfeszt Facebook-os eseményéhez:Nincsenek megjegyzések: