2014. szeptember 16., kedd

"Egyszerűen azt látom, hogy nincs meg ezen a színtéren az a bizonyos összetartás..." Vicious Panda interjú!Friss zenekar lévén meséljetek egy kicsit magatokról.  Mikor alakult a zenekar, hogyan találkoztatok stb...

Tomi: Az első próba, amin mindenki lent volt az 2013. október tizenhetedikén volt. Akkor ott éreztük, hogy együtt kell csapatnunk mostantól." Onyx-szal együtt zenéltünk egy pank zenekarban, ami tiszavirág életű volt. Noét már több, mint tizenkét éve ismerem. Amúgy meg minden a véletlen/szerencse műve. Amikor Onyx-szal ketten akartunk gitározni, akkor Noétól akartunk valami vackot kölcsön kérni, azt hiszem erősítőt, vagy nem is tudom... Aztán Noé mondta, hogy most lenne kedve jammelni, így lementünk egy fizetős terembe, ahol marha jól éreztük magunkat. Egyértelmű volt, hogy annak a próbának még lesz folytatása. Bazsit, meg Sebit már a neten kerestük meg nagy erőfeszítések közepette. Nem is értem, hogy Onyxnak hogy volt ereje annyi hirdetést végig olvasni... Úgy érzem, hogy mindnyájunk nevében kijelenthetem, hogy igazi barátság alakult ki közöttünk mára. Nem csak a próbákon lógunk együtt, hanem eljárunk bulizni, sörözni, nyaralni, marhulni együtt. Szerintem ez is a titka a zenénknek, hogy barátok zenélnek együtt, nem pedig zenésztársak.

Nemrég jelent meg egy videótok Juice Star címmel, mik a tervek a jövőre nézve? Felvételek, új számok esetleg várhatóak-e?Noé: Természetesen már vannak új számaink, amiket a közeljövőben szeretnénk is elérhetővé tenni mind digitális, mind fizikai formában. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy viszonylag könnyen megvalósíthatjuk a klipes ötleteinket, így szeretnénk majd minél több számunkhoz videót is készíteni.

Hogy zajlott a Juice Star forgatása, hogy készül egy dal?

Tomi: A forgatás elejéről tudok beszélni. Én meg a kollégám filmezéssel foglalkozunk, perpill azon vagyunk, hogy a hazai zenei életbe is betörjünk a klipjeinkkel, koncertfilmjeinkkel (ez volt a reklám helye). A Juice Starnál összesen négy kamerát használtunk. A koncepció az volt, hogy nagyon berúgunk, ami lássuk be, sikerült is. A vágatlan nyersanyagnak nem biztos, hogy örülnénk, ha kikerülne a netre. A dalok születése meg változó. Van, amikor valaki lehoz egy riffet, és hirtelen jön rá az isteni sugallat, és pikk-pakk összeáll egy dal. Mostanában az a jellemzőbb, ahogy én látom, hogy valami kis jammből, vagy egy véletlen ökörködős pengetésből kialakul egy dal.

Mit gondoltok a Stoner-Rock-ról, mint zenei irányzatról 
Magyarországon?

Tomi: Nehéz ügy. Egyszerűen azt látom, hogy nincs meg ezen a színtéren az a bizonyos összetartás, mint mondjuk a trashereknél. Érted... Ott szervezik egymásnak a bulit külföldre orrba-szájba, segítenek egymásnak szállásban, kajában, utazásban, mindenben. Nálunk itt meg az van, hogy esélyt is alig kap egy kisebb banda. Persze ez mostanság javul, hála ezért a hírportáloknak és az egyik hardcore arcnak, Armandnak is a Hands Of Doomtól. Bízom benne maximálisan, hogy következő évre már sikerül egy összetartó közösséget kialakítani. Mi rajta vagyunk, hogy ez így legyen.

Melyik koncert volt eddig a legemlékezetesebb a zenekar életében? (saját, vagy kedvenc zenekarotok koncertje)

Eddig még csak két koncertünk volt, de az ősszel már jobban aktivizáljuk magunkat.
Tomi: Az egyik kedvenc koncertem a 2010-es Metalfestes Lamb Of God. Ott minden olyan volt, mintha otthon hallgatnám a lejátszón. De igazából minden buliban van valami amitől különleges lesz az adott este.
 Sebi: Insomnium Dark Tranquillity volt azt hiszem, vagy az A38-on, vagy a Dürerben, nem tudom. Na, meg a februári Red Fang, mert ott voltam először a két Tomival koncerten, meg ott body surf-öltem életemben először.
 Noé: Valójában három nagyon emlékezetes buli jut most eszembe. Első a VOLT fesztiválos AIR koncert volt, amit akkor még nem ismertem, de a hangulata nagyon új és elvarázsoló volt. A második az első Goa partim volt a 2012-es Beertok fesztiválon. A harmadik pedig tavaly ősszel a dürlines Audio koncert volt.
 Bazsi: A zenekar életében a legemlékezetesebb egyértelműen az első koncertünk volt egy mini stoner/grunge fesztiválon, ahol a többek közt a Bálnalovas előtt játszottunk.
 Onyx: Nekem is az a Red Fang koncert, ami februárban volt! Az marha király buli volt.

Hol lehet látni/hallani titeket legközelebb?

Noé: Most szeptember huszonötödikén az A-cél rock & sportbárban lépünk fel, majd október tizedikén a ShowBarlangban. Mi nyitjuk a Medvék éjszakáját. Oda rendkívül erős setlisttel akarunk menni, edzünk is rá rendesen. Érdemes lesz meglesni, mit tudnak az ifjú medvék.

Hogy jött Vicious Panda név, és mit jelent igazából nektek?

Noé: A név alapja még az előző zenekarunkból ered, amiben Tomival játszottam. A gitáros srác rémesen torz hangú torzítópedáljáról kapta ez a zenekar a Vicious Koala nevet. Mikor lefoglaltuk a termet, a próbatermes srác Vicious Pandaként írta fel a nevünket, amire mindenkinek az volt a reakciója, hogy tulajdonképpen ez jobban is hangzik, mint a koalás verzió. A pandás logót már ekkor megcsinálta a barátnőm. Mikor később összeállt ez a formáció, szó sem volt arról, hogy ez az újraalakulása lenne az ezelőtti Vicious Pandának. Egyik este mind az öten összeültünk, hogy kitaláljuk a zenekari nevünket, de semmi nem jutott az eszünkbe, csak az, hogy milyen fasza is volt a Vicious Panda név. Erre a barátnőm mondta, hogy miért nem használjuk ezt a nevet, végül is a zenekar nagy része a régi, és a logó is készen van hozzá. Az ötlet tetszett mindenkinek, így ebben is maradtunk.

Ki írja a szövegeket, és mért pont az angol nyelven?

Noé: A legtöbb szöveget Sebi írja, de esetenként én is tollat ragadok. Az eddig elkészült számaink szövegeit ketten írtuk, de a témákban Tomi is szokott ötleteket adni.

Milyen zenekarok, könyvek, események inspirálnak titeket?

Onyx: Ramones, Sleep, Russian Circles, Kyuss, Belzebong. Mostanában sajnos nincs nagyon időm olvasni.
 Tomi: Én hatalmas PanterA-Down fan vagyok. Imádom a zenéjüket, mellette meg itthonról a régebbi Tankcsapda, újabb zenekarok közül pedig az Apey And The Pea van rám nagy hatással. Könyvből, ami nagyon bejött az meg az 1984, Harcosok Klubja, és nagyon rá vagyok kattanva az Indiana Jones könyvekre.
 Noé: Zeneileg leginkább a sludge, a stoner és a psy-surf rock isnpirál, pl. Ufomammut, Sunburster, Los Craters. A kedvenc könyveim az 1984, a Harcosok Klubja, és a Watchmen képregények.
 Bazsi: Én csak egyszerűen szeretek zenélni. Ez inspirál a legjobban, hogy együtt zenélhessek a pandácskákkal.
 Sebi: Ének terén minden, ami stoner! Rejtő Jenő, Robert Merle, amilyen világokat bemutatnak, ahogy bemutatják. Ezek nagyon bejönnek. Na, meg ahogy Noé dünnyög a számokra, az sokat számít :D

Hogyan talált meg titeket ez a műfaj, hogy ezt játsszátok?

Tomi: Középsuli, barátok, videoklipek, még anno az MTV. Tudod, a zenekar nagy része még abból a korból való, amikor egymás közt cserélgettük a kazettákat, CD-ket, aztán így jutottak el hozzánk az új, addig ismeretlen zenék.

Kedvenc színetek?

Noé: kekizöld, barna, fehér
Tomi: Van más szín is a feketén és a fehéren kívül?
 Bazsi: A naplementében megcsillanó traktor piros.
Onyx: fűzöld

Jelenlegi tagok:
Ének: Skopp Sebestyén (Sebi)
Basszusgitár:  Tötös Tamás (Onyx)
Dob: Lévai Balázs (Bazsi, Earthquake)
Szólógitár: Molnár Noé (Noelcito)
Ritmusgitár: Rózsa Tamás (Tomi)


Infók:

Nincsenek megjegyzések: