2012. április 21., szombat

Egy kis zenei irodalom: Koncert Után (Novella by Haragsejtő)


 Kaptam egy felkérést egy barátomtól, hogy ha tetszene novellája, tegyem közzé itt...
Megtetszett, ezért szeretném megosztani veletek

Koncert Után 
(Novella)

   " Arra ébred, hogy egy pók mászik az arcán. Hideg van, nagyon hideg. Három réteg ruha van rajta, de majd megfagy. Úgy dönt, mozog egy kicsit, mert már világos is van, nem úgy mint amikor először felébredt álmából. 
Felkel, körülnéz. Már mindenki vagy elment, vagy ott alszik másnaposan a színpad előtt, vagy a színpadon.      
Elindul, hogy megmozgassa a lábát. Halál csönd van, hideg, még a szél se fúj. Nem úgy, mint előző este; mindenki ordított, ujjongott, tapsolt. Zsong a feje az egésztől. A keze remeg. Mintha senki nem lenne ezen a 
világon. A Nap betegen próbál világítani egy komor felhő mögül, de egy cseppet se melegít. Az egyetlen történés, hogy még füstöl az egyik szétvert gitárláda. Kiáll belőle egy gitárnyak. Kender Coremaster. A hozzá tartozó testet valamelyik rajongó elkapta, és hazavitte, miután bedobták a közönség közé.
  A gitár tegnap egy olyan emberé volt, aki hegyeket mozgatott meg hangjával, ma már az ujját se tudja mozdítani, bénák. Nézi a nyakat. Rajta van még pár húr. E húr. Ezen kezdte tegnap a „Szív Dámát” . A közönség tombolt, pogózott. D húr, vagy nem is, a G húr a D helyére csúszva. Lefogja a 2. bundnál, igen, így kezdődik a „Punk szerelem”. Kezdeti demó dal, angol szöveggel, külföldre szánták, mikor még bíztak abban, hogy egyszer kijutnak. Emlékszik, hogy teli torokból üvöltötte a refrént: „I love you, and you love me, with my hair fucked up, I love you and you love me, and that’s how it’s meant to be”. Ma meg se tud szólalni, úgy fáj a torka. Aztán belekezdett az „Esős nap” –ba, de a bódító szerek hatása alatt rossz akkordokba fogott. A közönség fütyült, de ő újrakezdte. A szomorú dalból tombolás lett, mennydörgés, vihar. Végül a gitár a ládában találta magát. A közönség őrjöngött. Ráugrott a gitárra: „Bazdmeg, te köcsög fasz!”. Letört a test, azt a földhöz vágta majd behajította a nézők közé. Ezt egy olyan ember csinálta, aki az embereket be tudta indítani, egy sztár, nem is, A SZTÁR, akinek a neve ott díszeleg minden szoba falán. 
Ma egy senki. Ő van egyedül. 
   Mérges lesz, és felrúgja a gitárnyakat. Az fölrepül, és élettelenül a földre zuhan, a fej meg a hangfalban maradt. Nincs itt neki senki… Sok részeg. Elkezd egy sörös üveget rugdosni. Senki. Az egyetlen, akit valamire is értékel, távol van tőle, de azt se tudja, Ő egyáltalán emlékszik –e még? Vagy lehet a semmire emlékezni? Haza akar menni… Hol van az? Van otthon valaki? Van otthona egyáltalán?
   Tegnap annyi pénzt csinált, hogy megvehetné a Holdat, de ma annyi sincs a zsebében, hogy egy kibaszott szál cigit is vegyen. Nem tud vonatra szállni. A lába is fázik, ellopták az egyik tornacsukáját. "Konzerv Ólsztár". Egy kis srác egy hónapig tenné félre a kajapénzét, hogy egy ilyet vehessen, neki viszont ez általában semmiség. Most viszont... neki is kurvára kéne. De nincs.
    Hiába, akkor érezzük valaminek az értékét, ha az a valami már nincs. Tegnap mindene megvolt. Ma nincs semmije. Tegnap övé volt a világ. Ma nincs senkije, szarnak a fejére. Tegnap élvezte. Ma már unja… Rohadtul unja, hogy ez van minden koncert után…"

by 
Haragsejtő 

Nincsenek megjegyzések: