2012. január 8., vasárnap

Beszámoló -Szobabuli a Szférában! No Mute (CH), Burning Full Throttle, Manic Miner koncert


Sikerült kicsit leülnöm végre a karácsony-szilveszteri őrület után, így írok is beszámolót a Szférás koncertről!

Szimpatikus hely az a Szféra a Hársfa utcában... "otthonos" azzal a kis nagyszoba nagyságú koncert teremmel... de igazából ez nem sokat zavart a közönségen...viszonylag jól is szólt ahhoz képest, hogy kis hely...

A Manic Miner kezdett olyan 21h körül, akik egy viszonylag új banda a körben...
Mint megtudtam ez volt a második koncertjük, de nagyon jó kis instrumentális stoner muzsikát toltak elénk...besikeredett egy Karma to Burn feldolgozás is ajánlva a közönségnek szertettel...A másik nem elhanyagolható különlegessége a bandának, (a jó marketing fogáson alapuló plakáton is látszik) egy Hölgy dobos! Méghozzá jó is! Hol pattogóan, hol döngölősen, és nagyon érzésből adta a gitárok alá a tempót... amit a közönség is előszeretettel jelzett a zenekarnak! Én mindenképp megakarom őket nézni legközelebb, ígéretesek!

Következő zenekart már nem kell bemutatni nagyon, de aki nem ismerné elmondom, hogy
Burning Full Throttle volt...Hogy milyenek voltak? Baszódtak mint mindig! Kicsi technikai szünet volt de a műsörön nem rontott. Miután a színpad elég keskeny és kicsi volt, ott csak a dobos kapott helyet, a így  gitárosok a "küzdőtéren"  voltak közelibe a hallgatókkal...aminek ritmusgitáros Béci örült a legjobban, mert legalább játék közben bejárhatta a közönséget, és az emberek között cikázva, nagy vigyorral  kente oda az SG-t... Olyannyira a jól sikerült a "gitár-tánc", hogy bár szerencsére csak az utolsó számnál, de sikerült tőből kitépnie a egy rossz lepéssel a gitárból a kábelt, amibe csak a pipa maradt benne...Viszont az zenével és a hangulattal együtt ez akkora show elemre sikeredett amit mindenki nagy örömüvöltéssel fogadott!
Nagyon közvetlen, nagyon bulizós R&R-t játszó arcok!   Következő bulijuk Január 14-én lesz a Filterbe a
Diomede Fuzzdirt társaságában! Ajánlom!

Utánuk a svájci No Mute zenekar lépet fel akiknek EU turnéjuk egyik helye volt a budapesti Szféra...
A buli előtt belehallgattam a spészen és tetszetős kis dallamos rockot játszottak. Azonban élőben ez sokkal arcon-csapósan hangzott, és hozta a előtte lévő kövesebb hangzást...Az alacsony énekesbe meg olyan hang szorult, úgy üvöltött meg ugrált,  mint egy mérges kobold...oda is volt készítve egy fém doboz elé amiről kiabálhatott a fejekre ha akart...hát akart!
Ha erre jönnek megint meghallgatom őket újra...

Stone&Roll!

Nincsenek megjegyzések: