A következő Pálinkáról szóló írásban, Stinker barátom elmondja nektek, hogyan lehet egyben inni és vezetni!
Ha most azt kérdezitek magatoktól, hogyan kerül ez ide akkor talán ez lehetne egy hivatalos válasz: A
művészi alkotás folyamata olyan, mint egy jó pálinka ízlelése, szívet,
lelket melengető érzés! De ez hazugság lenne még akkor is ha igaz. A
valóság az, hogy Nico barátommal való élcelődés után keveredtünk e téma
irányába. Kérte, hogy írjak valamiről, én meg értetlenkedve kérdeztem
miről? Ő meg mondta szívatásból, hogy a pálinkáról! Erre én mondtam írok,
ha kiteszi! Ő meg mondta, ha írok akkor kiteszi! Tehát eme gyengeelméjű
diskurzus után teljesítem tartozásom.
A pálinka az erjesztett gyümölcsök lepárlásával készülő gyümölcspárlatok egy
hagyományos, magyar fajtája. Leggyakoribb alapanyaga a szilva, a körte,
az alma, a kajszibarack, a cseresznye, a szőlőtörköly és az eper, de
bármilyen Magyarországon termett gyümölcsből készülhet, minimum 37,5%-os
alkoholfokkal rendelkezik. De hagyjuk a hivatalos dumát mindenki tudja,
hogy a boltival szemben a hazai, házi szőttes az igazi ami eléri
legalább az 50 fokot, amibe a gyümölcs gyűjtője és a párlója is szívét,
lelkét beleadja. A készítők szándéka nem a művészet, még akkor sem ha a
megfelelően elkészített nedű maga a művészet, csak annyi a cél, hogy
üssön és finom legyen.
De azért, hogy zenei vonatkozása is legyen a
posztnak megjegyezném, nekem ilyen a Stoner Rock, azon belül is a Clutch
utolsó lemeze, az Earth Rocker. Nem akar technikás lenni, mégis
az. Nem művészkedő, végre a kevesebb több elvét követik a srácok. Felhagytak a molyolással és készítettek egy igazi rock lemezt amit nem
kell megfejteni. Tudjuk, hogy tudnak ők ilyet csinálni ez már a Blast
Tyrant-tel bebizonyították, csak sajnos nem volt kedvük ilyet lerakni az
asztalra. Szóval és tetűvel, mindenki igyon sok jó házi pálinkát és
hallgasson stoner rockot, ha lehet minél többet! És ha igazán szeretné a
kettőt élvezni akkor tegye tiszteletét a koncerteken, mert nem fog
csalódni sok jó zenekar van hazánkban és néha eljut ide egy-egy külföldi
is.
By Stinker
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése