2013. október 31., csütörtök

Barbarian Fist – Demo 2013


A Norvégiai Barbár Ököl bemutatkozó demója két olyan mély doom/stoner dalt rejt magában, amitől rögtön nőtt 2 centimétert a szakállam. Igaz jól ismert kemény (Orange Goblin, Sleep, Kyuss, BS, Yob) riffekkel öklöző viking trió rejtett szexuális célozgatása mellett, aktívan nyeleti velünk a nagyobb mennyiségű sört.

A The Whorelord Cometh bevezető szövege kicsit a Conan, a barbárra hajaz. És ha már az ellenég összes asszonya meg volt… üdvrivalgás után sivatagos fuzz-al elkezdi a 9 perces utazását Barbaria poros, lassú (Sleep) tempójú földjén. Markáns mélyre hangolt stoner/doom riffek kavarják szemünkbe a horrorisztikus port, a kapatos ritka énekkel. A középrészen mindezt bekavarva egy pszichedelikusan szárnyaló riffel, a végére újra kapunk a szemünkbe a tömény stoner metálos lassú porból. No Brakes on the Rape Train indító (Kyuss) játékos gitárszólója után jönnek a dübörgő dobok, vaskosra engedett riffek hosszan instrumentálisan, pszichedelikusan elszállósan. A végére az egész egy köd és por orgiából álló bíbor riff halmazzá változik át, olyan ’70-es években szabadjára engedett feelingé.

Mint, ahogy már említettem új nincs bennük. De ami van az tökéletes!

Tagok:
Alexander Mora – guitars, vocals, 
Per Georg Krokstad – bass, 
Petter Haukaas – drums

Infók:



by Armand

2013. október 29., kedd

Grunter – Speck Off (demo 2013)


Akik szeretik az iszapos, súlyosan torz agymenéseket, azoknak élvezetes csemege lesz az Olasz GRUNTER , sludge/doom/death ’n core-os perverz disznótoros tálja. A 2011-ben összeállt csapat zeneileg valami egyedit, valami eredeti akart kavarni. Egy cuppogós, mocskos, trágyás iszap folyamot elegyítettek a súlyos doom-os, beteges death/core-os világgal, amibe összefolyik az EYEHATEGOD szennye az UFOMAMMUT, vagy épp az IRON MONKEY fullasztó láva folyamával. 2013-as 'Spek Off 'demojuk egy igazi dagonya szirup, amiben benne van a disznóherés stoner, és a fullasztó, nyögvenyelős mocsár, óriási energiával, és perverzióval. Ilyen mocsok zenei perverzióval veszi kezdetét az 5 számos demo a GRUNTER beetetős, malaccsalogatós éneknélküli, elnyújtott hangú, de pattogós dalával. Majd dörgölőzve, hát vakarva folytatja a Sons of Hatred lassú,de erős HC központú kampókkal megakasztott röfögése. Itt már jön az ének. Jön és röfög, mint egy herélt disznó. A cammogós kezdetű, majd ugrálóssá nyújtott All I Need Is Sludge mocsaras, lápos betéteivel hatalmasat arat. Beteg kezdésű Screamer of Desolation dühödt, lassú, agresszív sludge/doom acsarkodásával az iszapos trágyába nyom minket, öklel és az ének valósággal az arcunkba röfög, visít. Weapons and Deamons egy igazi vágás a végére. Erősen őrjöngve, torzan röfögve ás el egy kis kukoricával a mocsár aljára. Grunter sludge röff death core-ja erősen oda teszi magát. Röfögtesd te is!


By Armand


Tagok:
Chitarra: Apnea Marcoaldi; 
Basso: Vitangelo Moscarda; 
Batteria: Mattia Gigli; 
Voce: Pierpaolo Alderuccio

Infók:


2013. október 25., péntek

Doctor Smoke – Demo 2013


Halloween közelsége remek lehetőséget ad egy jó horror partyra és, hogy olyan dalok szólaljanak, amik visszarepítenek a ’70-es évek klasszikus füstfelhős doom metál világába. Ebbe a retro felhőbe burkol minket ,az Ohio-i DOCTOR SMOKE, okkult doom stoner metálja. Ami remekül adja vissza a BLACK SABBATH , PENTAGRAM ’70-es albumainak hangulatvilágát,  feldobva egy csipetnyi GHOST B.C. érzéssel. A demo egy tagadhatatlanul erős "szabbatista" befolyású dallal nyit a The Willow lüktető, középtempós gyorsaságú metál-villás hangulatával. Az énekes, Matt Tluchowski szájából lélekharangként konganak az enyhén vallás központú doomal teli hangok, amiket PENTAGRAM-osan elnyújtott, baljós refrénekké nyújt. Blood and Whiskey folytatja az oltárszentelést a szenzációs kör riffekkel felépített gitárjátékában, elnyújtott, hosszas szólóiban. A tempót lassú, lüktető doomra fogják a koponya csörgető The Seeker megkövesedett szilárd riffeiben, Matt pedig elnyújtva, énekdallamit változtatva énekli ki sejtelmes témáit. Végezetül pedig lendületesen oda füstölnek a PENTAGRAM, Sing of the Wolf feldolgozásával. Az "orvosi füst" demójával patinásan hozza a rituális, szilárd ’70-es évek fekete öves doom rock szirup metálját. Tökfejek, Gumicukrok, Csontváz Samuk rázzátok!


Tagok: 
Matt Tluchowski - Guitar/Vocals, 
Dave TrikonesDrums, 
Steve Lehocky – Guitar, 
Cody Cooke – Bass

Infók:



By Armand - Hands of Doom

2013. október 23., szerda

Új videóval jelentkezett a Burning Full Throttle!


A 'No man's Land' néven futó, hamarosan megjelenő album egyik számáról készített újabb videót a BURNING FULL THROTTLE! A szám, a No Sleep Till Mexico címet kapta, és igen viccesen sikerült a képanyag! (Persze az alapját a Rango animációs film adta, de ez a lényegen nem változtat!)

Íme:


Infók:


2013. október 22., kedd

The Shooters - Planet of the Black Sun (2012)


A  THE SHOTTERS nevű Spanyol stoner formáció zenészei a rock és metál zenek különböző stílusaiból verbuválódott össze. Egy olyan zenei vállalkozást képzeltek el maguknak, ahol a dalok eszeveszett ritmusban lüktetnek, tempósan száguldanak, a leg minimálisabb szünetnyi lélegzetvételekkel. 2009-ben rögzítették padló rock, azaz 'Rock Pedal To The Floor' címen első albumukat. Majd közel háromévnyi szünet után a lövészek előrukkoltak újabb albumukkal a Planet of the Black Sun-al. Az album hoz mindent, amit egy frankó stoner albumnak kell. A gitárok Sabbath iskolás torzított riffekkel, fuzzokkal, mindenki számára érthető, felesleges témáktól mentes stoner nyelven beszélnek, az ének pedig mintha maga a füstös Jézus hangja lenne. A nyitó Against the Storm egy lendületes, darálós stoner gyöngyszem, hihetetlen fasza énekkel. A gitár folyamatosan tolja a torzított vigyort az arcunkra a dob pedig kalapál rendesen. Néha becsússzanak egy-egy sivatagos, kavargós riffek, amik csak tovább magasztalják a dal hangulatát a sláger felé. És ez után jön a Satellite. Még hogy az első dal a sláger, ugyan! Ez a dal úgy rúgja őt seggbe, hogy csak les a fejéből. A Statellite rúgja, marja, harapja a riffeket, ropogtatja a groove határait. A Desert Sun egy kellemes sivatagos hanggal jön, majd forgó szélként pörög fel és a végére lecsap egy erősen fej le tépős homok viharral. A következő két dal a Tell Me és Fuel Aeter nem egy sietős, de annál kapatosabb C.O.C.-s hangulattal megjáratott dal. Van bennük valami hipnózis, egy átmenet a sivatagos hangok és a mélyebb doom röfögések között, amitől el lehet révülni rendesen. Fate visszarugdos minket a megszokott pörgős, száraz riffek mederébe, kihasználva egy teljes mélyre hangolt ritmus palettát, áramoltatva a masszív, nehéz tempókat. Majd megbélyegez minket a törött csontok Broken Bones átka, velős, erős ropogásaival. Blasted Out Bullet alatt pedig egy mély doomos sivatagból fakadó enyhén slide szólós örvénylésbe kerülünk, megpakolva mocsaras szaggatással. Ami egy fajta delejes hipnózisban hagyva újra lecsap a végére. Mitől révületünkben meg tanulunk vízen is járni Walking on Water. De ez nem is csoda, hisz lassan lüktetve lebegtetnek az egymásra gördülő riffek, és az ének változatos dallamai. Az biztos, hogy remek 9 dalt lőttek ide nekünk ezek a Spanyol gyerekek. És nem is akárhogy, egyenest a közepébe!


Tagok:
Vizen, 
Carlos, 
Dani, 
Marcos

Infók:

By Armand - Hands Of Doom



2013. október 21., hétfő

Caveman Voicebox - Facial Hair & Harmonies (Ep 2012)


A Los Angeles-i barlanglakó ősemberek zenedobozából árad a tömény hot rod-os, arc szőrős sztriptízes harmónia. Csak bevágódsz a kocsidba és már nyomatod is a nagy adagokban ZZ TOP, AC/DC, FU MANCHU  vagy épp QOSTA-ből szelepeiből csepegtetett stoner-löketeket. Az EP mind a négy dala egy kellemes autókázás a motelek táncos lányainak lába között, valamint a sziklás hegység 66-os úton elnyúló árnyékában. A magas oktán számon pörgő Bombs Away egy sztriptízes energia bomba nagyfeszültség alapokon. Amire csak vedeled a sört, a bugyi alá tolod a dollárt és szarsz az egészre, had füstöljön az élet! Közben a füstös blues rock-os (ZZ TOP-os) Move It Up ritmusára még a pulthoz lököd magad egy újabb sör menü erejéig, majd vágódsz be a gépedbe, hogy nyomd a kilóméreteket. A gumik füstölnek az elhúzott, zakatolós gitár riffek alatt. Könyök ki az ablakon, cigi a szájba, és indulhat is a menet az öszvér Save Me tempójára. Lassan, lazán fújod a füstöt, stírölöd a lányokat az útszélén, de már a bárban elszórva dollárjaidat, így csak nagymenőn hajtasz a közelgő éjszaka felé. Füledben még hallod a bluesos zakatolás, feelinges szóló és fel sem tűnik szemből a fényszóró. Majd egy fémes csattanással 72’ Nova rock 'n roll vontatója szalad át rajtad… de szarni az egészre, had füstöljön az élet! Ha ezt túléled elmondhatod, hogy a  CAVEMAN VOICEBOX EP-je, remekül hozza a régi iskolás rock 'n roll és a füstös stoner sörös, enyhén bluesos benzingőz párlatát. Nyugodtan ér ám hallgatni sörrel, nővel vagy épp azoknak hiányában is! És természetesen ne feledkezzünk meg 2011-es 'Strippers, Mullets & Beer' című anyagukról sem, amin hasonló hot rod élmények várnak ránk.


Tagok:
Graham-Vocals/Bass
Karl-Guitar
Mike-Guitar
Matt-Drums

Infók:


By Armand - Hands Of Doom

2013. október 18., péntek

Arido - Desert in my soul '13


Kaptunk egy levelet, ezúttal Argentínából kerestek meg a mendózai salakzabálóktól, hogy mutassuk meg nektek 2013-as bemutató anyagukat...Nagyon nem csűröm csavarom, igazi mély iszapba, cölöpöket verő hangzás, metálos, néhol DOWN-os megoldásokkal...
Az album a 'DESERT IN MY SOUL' címet viseli, és lent meghallgatható!


Tagok:
SEBASTIAN SANCHEZ (DRUMS), THE GUY OF GUITARRRR, 
CORDOBES (BASS-MAN), 
IL PASI (SINGER)

Számlista:
1- DESERT 
2-SOMETHING DEEP 
3-SEEN IN LIFE 
4-THOUGHTS 
5-BE 
6-YOU LIVE NOW 
7-AWAY 


Infók:

2013. október 17., csütörtök

Kreiz-Breizh Sessions vol 1. StoneBird/Stangala split album 2013


Egy érdekes, és hangulatos split album került a kezem/fülem ügyébe minap. Az albumon két francia zenekar osztozkodik 5-5 dallal, remekül kiegészítve magát. A STONEBIRD a megszokott stoner/doom vonalat képviseli, ellenben vele a STANGALA  egy pszichedelikusabb, darkos, néha folk-punkba hajló dallamait adja elő a maga ősi Breton nyelvén. STONEBIRD kecses tánclépéssel nyitja meg az albumot a Red in the Sky dalával, amiből árad a kemény, poros hőség. Egy jó kis dél/stoneres dal ez, tökös riffekkel és még jobb énekkel. A következő két daluk a Game Over és a Outro Drama azonban már egy morózusabb, sötétebb doom hangulatot áraszt a hatalmas szólóival és az ultra súlyos, lassú dagonya ritmusaival. De kilépve a mocsárból jön felénk a remegő Red Light a maga kis doomos Electric Wizard és elszállós QOSTA torz feelingjeivel. Majd egy enyhültebb, de riffekben több tonnás súllyal megrakott sötét utazás Dark Passenger zárja a blokkjukat. És jön is a régi iskolás doom/dark-os Kemper dalával a STANGALA . Valóban dark fellingje van, a dobok pattogása, szinti és talán szaxofon ha jól hallom, a régi „dark” korszakom idézi fel bennem. Konk Kerne már egy ütősebb, veszettebb kutya harapással kezd, de csendesedik némi ősi révületbe, majd át megy őrült révületbe, és egy fajta ska trombitás, énekben kántáló ima folyamba. Ami pedig ez után jön, az egy hatalmas progresszív gitárokkal megtámogatott doom/sludge aratás az Ar Stran által. A végére pedig ismét visszajön az imbolygó darkos pszichedelikus révület az Evel ar-re Jen és a St Alar et les algues Hallucinogénes gombafőzetéből.

Végezetül a 'Kreiz-Breizh Sessions' vol 1. slipt , egy valóban érdekes, és hangulatos egyveleg. Erre az őszi, borongós idő re nagyon be tud jönni!





- By Armand - Hands Of Doom -

2013. október 8., kedd

Monster Magnet - Megérkezett az első videó!


Wyndorf Bácsi vezette, égre bújt csillaglovagjai, a MONSTER MAGNET, mint tudjuk Október 15-én adja ki új anyagát Last Patrol címmel. Tegnap értesültünk arról is, hogy  valószínűleg, 2014. Január 29-én, Budapestre látogatnak, ami nem hivatalos még, de a lent található klip igen és új! 

2013. október 7., hétfő

Mood Cadillac - A Fuzz-Masina...


Egy kis múltba tekintés a 90-es évek végén alakult kanadai MOOD CADILLAC által. Sok minden nem található róluk, meg ők már a sok "utazás" miatt arra se emlékeznek, mikor alakultak pontosan. Mindenesetre a két létező anyag, a 97-ben kiadott Big Ol' Dirty, és a 98-as Mood Cadillac anyaga, azért jelzi a mérföldeket.  Nálam igazából az első anyag adta, hogy meg kell hallgatnom, ami olyan, mintha egy kipufogóba tömött mikrofonon keresztül rögzítették volna. Igazi motorház alól felszabadult búgó, monoton zakatolás...Ráadásul ingyen van a Bandcamp-en...




Fellelhető tagok:
Gunther (vocals), 
Russ Payne (guitar),
Dan Dupuis (bass), 
Jody Perry (guitar), 
Chris Lewis (drums)